Γιατί δεν μου παίζουν τα Βίντεο;





Γιατί δεν παίζουν σωστά τα Βίντεο ή καθόλου; Γιατί πρέπει να κατεβάσω ένα σωρό προγράμματα αναπαραγωγής; Γιατί σε άλλα βίντεο παίζει ο ήχος αλλά όχι η εικόνα ή το αντίθετο;

Η εξήγηση όπως και η λύση είναι απλή. Στην πραγματικότητα δεν χρειάζεται να κατεβάσετε κανέναν Player. Το θέμα είναι τα codecs που χρησιμοποιεί το PC σας. Τι είναι αυτά; Codec είναι το πρόγραμμα αυτό που κωδικοποιεί ή αποκωδικοποιεί ένα ψηφιακό αρχείο βίντεο ή ήχου, ότι κάνει δηλαδή ο αποκωδικοποιητής για τα καινούρια ψηφιακά κανάλια και η λέξη προέρχεται από το "coder-decoder" (κωδικοποίηση-αποκωδικοποίηση).

Αν λοιπόν έχετε πρόβλημα με την αναπαραγωγή αρχείων βίντεο ή ήχου το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε κάποιο codec pack.
Από τα πολλά που κυκλοφορούν εγώ προτείνω 2 (και σας τα παρουσιάζω) σαν καλύτερες λύσεις:


1ον. Το Vistacodecpack από Shark007 (με σήμα τον καρχαρία): είναι ένα πλήρες πακέτο με codecs για να αναπαράγετε όλες τις γνωστές μορφές βίντεο (divx, xvid, mpeg4, mkv κ.α.), είναι εύκολο στην εγκατάσταση και δεν χρειάζονται ιδιαίτερες γνώσεις  για να το κάνετε. Μπορείτε να το βρείτε εδώ! (Προσοχή μόνο κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης ζητάει την άδειά σας για να εγκαταστήσει κάποιο Tool bar. Εκεί ξεκλικάρετε την επιλογή και συνεχίστε άφοβα).

2ον. Το K-Lite codecpack. Κάνει ότι και το παραπάνω άλλα περιλαμβάνει και Player και έχει πιο σύνθετες επιλογές και ρυθμίσεις. Το προτείνω για πιο έμπειρους χρήστες και μπορείτε να το βρείτε εδώ!

Να θυμάστε ότι όπως και η τεχνολογία προχωρά διαρκώς, έτσι και τα codecs στο PC σας θέλουν συχνά update. Επισκεφθείτε τη σελίδα www.free-codecs.com!

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

douleuoun kai se win7 se x86 kai x64 me service pack 1 ;)